IK SKIN | Skin & Acne Program

Acne_Program

Met milde en effectieve zuren wordt er, afhankelijk van jouw type acne, een doelgericht acneprogramma opgesteld. Hiermee wordt jouw huid gereguleerd en zullen imperfecties verminderen. Ook krijg je tips over thuisverzorging.

IK Skin Perfection heeft 2 intensieve acnebehandelingen samengesteld:
1. IK Skin & Acne Pumpkin Program (45 min), actieve acne.
2. IK Skin & Acne Organic Peel Program (45 min), passieve acne/ acne littekens.

Kijk op Klik hier voor de behandelingen voor de prijzen.

Ik peeling stap 1:
Met AHA Glycolzuur. Dit is de meest effectieve AHA zuur die wordt gewonnen uit suikerriet. Glycolzuur heeft de kleinste moleculaire structuur waardoor deze diep in de huid kan doordringen. Het werkt keratolitisch, huid verdunnend en stimuleert de productie van collageen en elastine. De huidstructuur wordt verbetert doordat de celdeling gestimuleerd wordt. Grove poriën en oppervlakkige pigmentvlekken worden minder zichtbaar. De huid wordt meer elastisch, gladder, steviger en is beter in staat om zijn eigen vocht vast te houden.

Ik peeling stap 2A:
Deze peeling wordt ingezet bij de passieve acne.
Met BHA salicylzuur. Dit is een BHA zuur die wordt gewonnen uit de boomschors van de wilg. Het haalt dode huidcellen weg, reinigt intensief en dringt diep door in de poriën waar opgehoopt talg wordt opgelost.

Ik peeling stap 2B:
Deze peeling wordt ingezet bij de actieve acne.
De organic pumpkin peeling werkt verwekend, sterk doorbloedend en antibacterieel. Door een unieke combinatie van werkstoffen is de peeling in te zetten bij verschillende indicaties van acne.

Ik peeling stap 3:
Deze peeling heeft een basische samenstelling en herstelt de ph waarde van de huid. Hierdoor stoppen de AHA zuren uit de vorige peeling en zal de huid zich herstellen.
Door de glycolzuur verbetert de structuur van de huid doordat de celdeling gestimuleerd wordt.

De effecten van deze behandelingen zijn:

  • Het afremmen van de talgproductie
  • Vermindert de verdikking van de bovenste huidlaag waardoor poriën minder snel verstoppen
  • Desinfecteren, vermindert en remt ontstekingen af
  • Stimuleert Doorbloeding en celvernieuwing waardoor het huidoppervlak frisser, gladder en egaler wordt
  • Verfijnt van de huidstructuur
  • Verkleint van het risico op littekenvorming

Om acne goed te kunnen behandelen zijn er meerdere behandelingen nodig. Het herstellen van de acne heeft tijd nodig. Hoeveel behandelingen er daadwerkelijk nodig zijn hangt af van de aard en ernst van de acne en het gewenste effect. Ook is de thuisbehandeling van essentieel belang.