Loveli Deo – Deodorant zonder troep

Loveli Deo

De deo’s van Loveli zijn de eerste deodorants zonder aluminium die écht werken. Op basis van kokosolie en zuiveringszout, 100% natuurlijk.

Beautysalon Leanne - Loveli-deodorant

Wat zijn de kenmerken van Loveli deo?

De deo’s van Loveli zijn de eerste deodorants zonder aluminium die écht werken, van Nederlandse bodem. Op basis van kokosolie en zuiveringszout, 100% natuurlijk. Het neutraliseert zweetgeurtjes zodra het zweet je huid bereikt en blokkeert niet de zweetklieren.

De Loveli deo’s zijn daarnaast vrij van SLS, minerale oliën, siliconen, parabenen, EDTA, BHT-BHA, ethyl alcohol, ethanol en kunstmatige kleurstoffen. En ook zijn de producten dierproefvrij.

Waarom raden wij aluminium-vrije deo van Loveli aan?

Huidverzorging en huidverbetering staan bij Care for Skin hoog in het vaandel. Veel deodorants bevatten een hoog gehalte aan alcohol, parfum en aluminium. De deo’s van Loveli zijn 100% troepvrij en 100% natuurlijk.

Aluminium sluit de zweetklieren af en kan bovendien je hormoonhuishouding beïnvloeden, doordat het wordt opgenomen door het lichaam. No-good dus! De aluminium-vrije deo’s van Loveli sluiten je huid niet af. Je zweet dus nog wel, alleen ruik je het niet.

De verschillende geuren

Bij Loveli kun jij de perfecte deo voor jou kopen doordat er zes verschillende geuren beschikbaar zijn. Dit zijn namelijk Apple Blossom, Fresh Cotton, Power of Zen, Coconut, Cucumber & Aloe Vera (vegan) en Sweet Orange. Ook is er een geurloze deo beschikbaar voor mensen met een gevoelige huid, welke Sensitive Skin heet.

Elke deo is te verkrijgen in een kleine of een grote (XL) stick en elke verpakking is hervulbaar met de refills van Loveli. Hierdoor wordt het milieu ondersteund en ben jij minder kwijt aan kosten.

Om het aanbod helemaal compleet te maken, is er ook een deo beschikbaar voor mannen. Omdat de naam Loveli een beetje te vrouwelijk is misschien, is de mannen deo er onder de naam Rebel Nature. Nu alleen nog in de geuren Zensei Power en Fresh Cotton, maar meer geuren zullen volgen.

Wat zit er in Loveli deo?

Je gaat zweet pas ruiken als het in contact komt met bacteriën op je huid. Dit kun je voorkomen door je oksels regelmatig te wassen, maar ook door de pH-waarde van je huid in balans te brengen, zodat de bacteriën niet op je huid kunnen leven. Dat is precies wat natriumbicarbonaat in de deo van Loveli doet. Een andere naam hiervoor is zuiveringszout. Zweet wordt hierdoor meteen geneutraliseerd als het via je zweetklieren de huid bereikt. Daarnaast kan het zweet absorberen, waardoor je iets minder zult zweten.

Naast zweet dat veroorzaakt wordt door warmte, is er ook stress-zweet. Stress-zweet bevat meer vetzuren dan normaal zweet. De bacteriën op je huid zijn gek op deze vetzuren en zijn dan ook de veroorzaker van je zweetgeur. Zinkoxide zet deze vetzuren om in geurloze zinkzouten voordat de bacteriën hun gang kunnen gaan. Zinkoxide is daarnaast ook nog eens antibacterieel, waardoor er minder bacteriën op je huid komen die zweetgeur kunnen veroorzaken.

Arrowroot en sheabutter in de deo’s zorgen voor een zachte huid. 

De voordelen van Loveli deo

De Loveli deo’s hebben ontzettend veel voordelen. De deo’s sluiten de huid niet af, waardoor je nog wel zweet, maar je het niet kunt ruiken. De sticks zijn op basis van kokosolie en dit heeft een neutraliserende werking. De huid gaat zacht aanvoelen dankzij arrowroot en sheaboter. 

Daarnaast gaan de kleine deo’s gemiddeld 6 week mee, en de XL deo’s 3 maand. Dit komt omdat je maar heel weinig van de deo nodig bent, twee strepen per oksel is al genoeg om beschermd te zijn. De deosticks kunnen opnieuw gevuld worden met een refill, wat ook nog eens beter is voor het milieu.

Hoe gebruik je Loveli deo?

Het aanbrengen van de Loveli deo zal een beetje wennen zijn, doordat het aanbrengen wat stroef kan gaan. Maar met twee strepen van de deo-stick onder één oksel heb je al genoeg bescherming voor de dag. Laat de deo even opdrogen, voordat je kleding aan doet.

Navulling voor je Loveli deo

Wanneer je Loveli deo op is kun je hier gemakkelijk een refill in plaatsen. Dit doe je door de deo helemaal naar beneden te draaien en het dan even schoon te maken met een stukje keukenpapier. Haal de refill uit de verpakking en doe het in de deo. Let op dat je de goede kant naar onderen doet (met het gaatje). Duw hem nog even aan en hij is klaar voor gebruik!